09123193979
شنبه تا چهارشنبه 09:00 تا 17:00

زمان احیا سختی‌گیر رزینی چه موقع است؟

زمان احیا سختی‌گیر رزینی چه موقع است؟
  • زمان احیا سختی‌گیر رزینی، موضوع بسیار مهمی که با دانستن آن می‌توان سختی‌گیر را به‌موقع احیا کرد تا دوباره از آن استفاده شود.

    این موضوع موضوعی است که دانستن آن برای متخصصان، کارشناسان و همین‌طور افرادی که سختی‌گیر رزینی دارند بسیار مهم است. زیرا دانستن زمان احیا و همین‌طور احیای درست سختی‌گیر رزینی می‌تواند از خرابی رزین جلوگیری کند و باعث شود سختی‌گیر همانند روز اول کارآمد باشد.

    همان‌طور که می‌دانید سختی‌گیر رزینی وظیفه نرم کردن آب سخت را بر عهده دارد. این آلاینده‌ها روی دانه‌های رزین جمع و انباشته می‌شوند و همین موضوع می‌تواند تأثیر منفی و بدی روی عملکرد این سختی‌گیر رزینی داشته باشد.

    این مواد با انباشته‌شدن روی رزین باعث می‌شوند که سختی‌گیر رزینی در مراحل سختی گیری آب و تبدیل آن به آب نرم نتواند به‌درستی کار کند و یون‌ها را به خود جذب کند. برای رفع این مشکل باید به احیا سختی‌گیر رزینی پرداخته شود.

    با مهام پالایش در این مقاله بسیار مهم همراه باشید.

    روند و مراحل احیا سختی‌گیر رزینی چگونه است؟

     

    مراحل احیا سختی‌گیر رزینی به چه شکل است؟

    همان‌طور که در مقدمه به طور خلاصه اشاره شد این سختی‌گیر با جذب‌کردن املاح آلاینده نظیر کلسیم و منیزیم به دانه‌های رزین سبب نرم‌شدن آب سخت می‌شود. این املاح روی دانه‌های رزینی باقی می‌مانند و بر روی مراحل نرم کردن آب سخت تأثیر منفی می‌گذارند.

    برای اجرای صحیح مراحل و کارکرد درست سختی‌گیر باید این رزین‌ها دوباره احیا شوند؛ احیاشدن دانه‌های رزینی به این معنی است که این دانه‌ها از وجود آلاینده‌ها پاک شوند. زمان احیا سختی‌گیر رزینی بستگی به مواردی دارد که در ادامه به آن‌ها می‌پردازیم.

    شما عزیزان می‌توانید برای خرید سختی‌گیر رزینی frp همین حالا روی لینک کلیک کنید و وارد سایت مهام پالایش شوید و محصول خود را خریداری کنید.

    اهمیت احیا سختی‌گیر رزینی

    اهمیت احیا سختی‌گیر رزینی موضوعی است که باید قبل از رسیدن به زمان احیا سختی‌گیر رزینی به آن بپردازیم تا شما از اهمیت این موضوع مطلع شوید.
    احیاکردن این سختی‌گیر در زمان مناسب از مزایایی برخوردار است که این مزایا عبارت‌اند از:

    افزایش طول عمر رزین

    یکی از مزایا احیای به‌موقع که موجب اهمیت این موضوع می‌شود افزایش طول عمر رزین است. احیا به‌موقع رزین می‌تواند از فرسایش و همین‌طور تخریب رزین توسط املاح و آلاینده‌های معدنی جلوگیری کند و باعث افزایش طول عمر رزین شود.

    حفظ کیفیت آب

    رزینی که توسط انباشته‌شدن آلاینده‌ها آلوده شده باشد نمی‌تواند به‌خوبی آب سخت را نرم کند و در نتیجه همان آب سختی که وارد مخزن می‌شود، از مخزن خارج می‌گردد.

    احیای به‌موقع رزین می‌تواند باعث شود که سختی‌گیر همانند روز اول به فعالیت خود ادامه دهد و آب را نرم کند. این مورد باعث حفظ کیفیت آب می‌شود.

    حفظ کارایی سیستم سختی‌گیر

    رزینی که توسط املاح آلوده شده باشد به‌مرورزمان باعث آسیب‌دیدن و همین‌طور کاهش کارایی پمپ، رسوب بستن لوله‌ها و غیره… می‌شود.

    خواندن 👈:  کربن فعال خوراکی چیست؟ با خواص زغال اکتیو آشنا شوید

    درصورتی‌که باتوجه‌به زمان احیا سختی‌گیر رزینی اقدام به احیای این محصول کنید، می‌توانید مانع بروز این مشکلات شوید.

    پیشگیری از بروز مشکلات مربوط به‌سلامتی

    همان‌طور که می‌دانید آب سخت می‌تواند باعث بروز مشکلاتی برای سلامتی نظیر اگزما، خارش پوست، مشکلات گوارشی و… شود. هنگامی که شما در زمان احیا سختی‌گیر رزینی این سختی‌گیر را احیا می‌کنید دیگر دچار این مشکلات نمی‌شوید.

    این موارد از مهم‌ترین موارد اهمیت احیا سختی‌گیر رزینی بودند که به ما نشان می‌دهد احیاکردن رزین در زمان مناسب چقدر می‌تواند برای ما مفید واقع شود.

    در زمان احیا سختی‌گیر رزینی، بازسازی چگونه انجام می‌شود؟

    تا اینجای کار متوجه شده‌اید که احیای رزین می‌تواند یکی از مهم‌ترین بخش‌های سختی‌گیرها باشد.

    اما در این نقطه یک سؤال بزرگ و تخصصی در این قسمت ایجاد می‌شود و آن این است که احیای سختی‌گیر چگونه انجام می‌شود.
    باید بگوییم که بازسازی سختی‌گیر یک فرایند جالب و جذاب است که در این قسمت به این فرایند می‌پردازیم.
    فرایند احیا سختی‌گیر رزینی عبارت‌اند از:

    شستشوی معکوس

    همان‌طور که از اسم این مرحله مشخص است، آب به صورت معکوس از پایین مخزن به سمت بالای مخزن هدایت می‌شود. هدف از انجام این حرکت شستشوی رزین و حذف‌شدن ذرات و آلودگی‌های درون مخزن است.

    احیا با آب‌نمک

    پس از پایان مرحله اول محلول آب‌نمک با غلظت پایین به‌وسیله لوله‌ها وارد مخزن می‌شود. این محلول به‌عنوان یک شوینده قوی عمل می‌کند و همانند رزین‌ها که با تبادل یونی یون کلسیم و منیزیم را از آب جدا می‌کردند این بار این یون‌ها را از رزین‌ها جدا می‌کنند.

    شستشوی سریع و آهسته

    پس از گذشتن از مرحله احیا با آب‌نمک، وارد مرحله شستشوی سریع و آهسته می‌شویم تا باقی‌مانده محلول آب‌نمک و دیگر آلاینده‌ها به طور کامل از مخزن خارج شوند.

    آمادگی برای شروع مجدد کار نرم کردن آب

    پس از گذشت از این سه مرحله بسیار مهم سختی‌گیر رزینی به طور کامل آماده فعالیت و کار می‌شود.
    این‌ها مراحلی بودند که این دستگاه در زمان احیا سختی‌گیر رزینی پشت سر می‌گذارد.

    مدت‌زمان احیا سختی‌گیر رزینی

    مدت زمان احیا سختی‌گیر رزینی چقدر است؟

    حال به قسمت بسیار مهم که همان زمان احیا سختی‌گیر رزینی است رسیدیم. مدت‌زمان احیای این محصول به عوامل مختلفی همانند سختی آب، ظرفیت رزین و دیگر موارد بستگی دارند.

    در این قسمت به برسی تمامی عوامل موثر می‌پردازیم تا به زمان احیا سختی‌گیر پی ببریم.
    عوامل مؤثر در زمان احیا سختی‌گیر رزینی عبارت‌اند از:

    ظرفیت رزین

    ظرفیت رزین تأثیر مستقیمی روی فرارسیدن زمان احیا سختی‌گیر دارد. به‌عنوان‌مثال: اگر شما عزیزان از دو مخزن با ظرفیت‌های متفاوتی مثل مخزن 10 هزار و مخزن 20 هزار استفاده کنید و این دو مخزن از یک منشا آب و به یک اندازه آب سخت وارد آنها شود؛ کاملا معلوم است که مخزنی که دارای ظرفیت 10 هزار است سریعتر از مخزن 20 هزار لیتری زمان احیا آن فرا می‌رسد.

    خواندن 👈:  پرشروسل چیست

    نوع و مدل سیستم احیا

    در واقع دو نوع و مدل سیستم احیا وجود دارد؛ سیستم احیا با جریان همرو و سیستم احیا با جریان غیر همرو.

    در سیستم‌های همرو، آب و همین‌طور محلول آب‌نمک ازیک‌طرف به سمت دانه‌های رزین حرکت می‌کنند تا آنها را تمیز کنند. این نوع سیستم به دلیل اینکه ازیک‌طرف به سمت رزین‌ها می‌رود معمولاً به زمان بیشتری برای احیا نیاز دارد.

    سیستم‌های غیر همرو، کاملاً برعکس سیستم‌های همرو عمل می‌کنند. در این سیستم آب و محلول در جهت‌های مخالف هم به سمت دانه‌های رزین می‌روند. این سیستم به دلیل اینکه از جهت‌های مختلف رزین‌ها را پاک‌سازی می‌کند باعث می‌شود زمان احیا سریع‌تر انجام شود.

    تنظیمات شیر کنترل

    شیر کنترل به‌طورکلی وظیفه تنظیمات مراحل مختلف فرایند احیا را بر عهده دارد. این شیر می‌تواند تنظیماتی نظیر: سرعت جریان، زمان شستشو و زمان احیا دسترسی داشته باشد. با بهینه‌سازی تنظیمات این شیر می‌توان زمان احیا سختی‌گیر رزینی را کم‌وزیاد کرد.

    سختی آب

    سختی آب تأثیر مستقیمی بر روی زمان احیا سختی‌گیر رزینی دارد. به‌عنوان‌مثال مناطقی که آب آنها از سختی بالاتری برخوردار است، زمان احیا آنها زودتر فرامی‌رسد. در مناطقی هم که سختی آب پایین‌تر است به طور معمول دیرتر به احیا نیازمند می‌شوند.

    میزان مصرف آب

    میزان مصرف آب هم می‌تواند تأثیر بسزایی روی زمان احیا سختی‌گیر رزینی داشته باشد. هرچقدر مصرف آب بالاتر باشد، آب سخت بیشتری وارد دستگاه می‌شود. بیشتر واردشدن آب سخت، باعث می‌شود که یون‌های بیشتری جذب رزین شوند و زودتر نیاز به احیا پیدا کنند.

    تخمین تقریبی زمان احیا سختی‌گیر رزینی

    همان‌طور که در قسمت بالایی به عوامل مؤثر و تأثیرگذار روی زمان احیا سختی‌گیر پرداختیم؛ تخمین و فهمیدن زمان احیا به عوامل مختلفی بستگی دارد و ارائه‌کردن یک عدد دقیق برای این عملیات اشتباه و همین‌طور غیرممکن است.

    اما می‌توان این‌گونه گفت که سختی‌گیرهای رزینی با ظرفیت 10 هزار لیتری که برای مصارف خانگی و تجاری استفاده می‌شوند بطور متوسط ممکن است به زمانی بین 30 الی 45 دقیقه برای احیا نیازمند باشند.

    سختی‌گیر هایی که ظرفیت 20 لیتری دارند و برای مصارف تجاری و بزرگ استفاده می‌شوند، ممکن است زمان احیای آن‌ها بین 60 الی 90 دقیق باشد.

    زمان مناسب جهت اقدام به احیا سختی‌گیر رزینی

    زمان مناسب برای انجام احیا سختی‌گیر رزینی چه زمانی است؟

    برای رسیدن به زمان مناسب برای اقدام به احیا سختی‌گیر رزینی باید چند فاکتور و نشانه مهم را برسی کرد تا به نتیجه درست رسید.
    هنگامی که سختی‌گیر نیازمند با احیا است، چندین نشانه از خود بروز می‌دهد که این نشانه‌ها چراغ‌سبزی برای احیا این محصول هستند.
    این نشانه‌ها عبارت‌اند از:

    • خارج‌شدن آب سخت از قسمت خروجی آب نرم: اولین نشانه‌ای که سختی‌گیر از خود نشان می‌دهد این است که آب سخت به‌جای آب نرم به بیرون می‌فرستد که این موضوع نشانه نیازمندی دستگاه به احیا است.
    • کاهش کیفیت آب: آب سخت می‌تواند تأثیر مستقیمی بر روی ایجاد رسوب داشته باشد و باعث کاهش کیفیت آب شود. اگر مواردی مثل رسوب روی شیرآلات، بوی بد آب و لک‌شدن روی ظروف را مشاهده کردید، به این معناست که سختی‌گیر شما نیاز به احیا دارد.
    • کاهش فشار خروجی از سختی‌گیر: هنگامی که اشباع املاح بالا برود، کاهش فشار آب خروجی در دستگاه دیده می‌شود.
    • مشاهده ذرات در آب: دیده‌شدن ذرات در آب هم نشانه نیاز دستگاه به احیا است.
    خواندن 👈:  سختی‌گیر آب چیست؟ - 6 کاربرد مهم سختی‌گیر آب

    روش تعیین زمان احیا سختی‌گیر رزینی

    روش‌هایی برای تعیین زمان احیا سختی‌گیر رزینی وجود دارند؛ مانند استفاده از شیرهای کنترلی اتوماتیک یا اندازه‌گیری سختی آب خروجی.

    • شیرهای کنترلی اتوماتیک: برخی از سختی‌گیرها به شیر کنترلی اتوماتیک مجهز هستند. همان‌طور که اشاره کردیم با استفاده از این کنترل‌ها می‌توان فاکتورهای زیادی را مورد برسی قرارداد.
    • اندازه‌گیری سختی آب خروجی: در این روش شما باید به طور منظم اقدام به برسی آب خروجی با استفاده از کیت‌های اندازه‌گیری سختی آب کنید. هرچقدر کیت، سختی آب را بالاتر نشان دهد؛ یعنی اینکه زمان احیای سختی‌گیر رزینی شما فرارسیده و باید آن را احیا کنید.

    نکات مهم در احیای سختی‌گیر

    احیای نامناسب و نیمه‌کاره می‌تواند آسیب شدیدی به قطعات دستگاه بزند پس از احیای کامل سختی‌گیر خود مطمئن شوید و به طور کاملاً مناسب و دقیق آن را انجام دهید.

    برای احیای سختی‌گیر خود از زمان‌بندی استفاده کنید، این مورد می‌تواند به حفظ کارایی و همین‌طور افزایش طول عمر دستگاه کمک بسیاری کند.

    در صورت اینکه شما عزیزان با فرایند احیا آشنایی‌ات ندارید پیشنهاد می‌شود از یک متخصص تصفیه آب راهنمایی بگیرید. می‌توانید برای دریافت راهنمایی و مشاوره رایگان از مشاوران مهام پالایش همین حالا با شماره 09123193979 تماس بگیرید تا متخصصان ما به راهنمایی و مشاوره کامل شما عزیزان بپردازند.

    خلاصه و ختم کلام در مقاله زمان احیا سختی‌گیر رزینی

    به پایان این مقاله رسیدیم. در این مقاله به موضوع بسیار مهمی پرداختیم و در مورد این موضوع اطلاعاتی به دست آوردیم. به‌طورکلی زمان احیا سختی‌گیر رزینی به عوامل مختلفی بستگی دارد که باید قبل از شروع فعالیت به آنها توجه کرد.

    در این مقاله علاوه بر موضوع زمان احیا سختی‌گیر رزینی به موضوعات دیگری نظیر روش تعیین زمان احیا، نکات مهم احیا، نوع مدل سیستم احیا و دیگر مطالب بسیار مهم در مورد این موضوع پرداختیم.

    به‌طورکلی سختی‌گیر همانند لباسی است. لباس پس از استفاده در یک روز گرم تابستانی کثیف می‌شود و نیاز به شستشو دارد. اگر ما به شستشوی لباس نپردازیم لباس کثیف‌تر می‌شود تا جایی که غیر قابل پوشیدن می‌شود. این مثال لباس ساده‌ترین مثالی بود که می‌توان در مورد احیا این محصولات استفاده کرد.

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۲ رای
    اشتراک‌گذاری مقاله
    5 1 رای
    امتیازدهی به مقاله
    اشتراک در
    اطلاع از
    guest

    0 نظرات
    بازخورد (Feedback) های اینلاین
    مشاهده همه دیدگاه ها

    جدیدترین مقالات

    محصولات مرتبط

    تماس مستقیم 09123193979