09123193979
شنبه تا چهارشنبه 09:00 تا 17:00

سختی‌گیر مغناطیسی چیست؟ و چه کاربردهایی دارد؟

سختی‌گیر مغناطیسی چیست؟ + مزایا و 5 عیبی که از آن بی‌خبرید‼
  • سختی‌گیر مغناطیسی چیست؟ در چه جاهایی کاربرد دارد؟ برای پاسخ‌دادن به این سؤال در ابتدا باید بامعنی و مفهوم آب سخت آشنا شوید. به زبان ساده آب سخت به آبی گفته می‌شود که دارای املاحی مانند کلسیم و منیزیم می‌باشند. سؤالی که مطرح می‌شود این است که وجود این املاح در آب چه عواقبی را به همراه دارد؟

    گذشته از اختلالاتی که در سیستم بدن انسان به وجود می‌آورد، سبب ایجاد رسوباتی می‌شود و این رسوبات مشکلاتی در تأسیسات و شستشو ایجاد می‌کنند. دقیقاً همین‌جا است که بحث سختی‌گیرها به میان می‌آید. سختی‌گیرها دستگاه‌هایی هستند که طی فرایند تصفیه آب، املاح سخت و سنگین را از آب جدا می‌کنند و باعث کاهش میزان سختی آب می‌شوند.

    انواع سختی‌گیرها

    سختی‌گیرها انواع مختلفی دارند که می‌توانید آن‌ها را در پایین مشاهده کنید:

    1. سختی‌گیر اسمز معکوس
    2. سختی‌گیر رزینی
    3. سختی‌گیرهای الکترونیکی
    4. سختی‌گیرهای مغناطیسی
    5. سختی‌گیر کربنی
    6. آب‌شیرین‌کن

    استفاده از هر یک از روش‌های گفته شده مزایا و معایب خودش را دارد. اما از بزرگ‌ترین ایراداتی که بر این سختی‌گیرها وارد است می‌توان به هزینه‌ها و عدم جواب‌دهی در حجم بالا اشاره کرد. برای نمونه، سختی‌گیرهای اسمز معکوس و کربن فعال از بهترین گزینه‌ها هستند؛ اما برای سختی‌زدایی حجم بالای آب پاسخگو نیستند و تنها در تصفیه آب‌های خانگی استفاده می‌شوند.

    امروزه نوع جدیدی از سختی‌گیرها به بازار آمده است که بسیار کاربردی هستند و پاسخگوی تمامی نیازهای مشتری می‌باشند و سختی‌گیرهای مغناطیسی نامیده می‌شوند؛ بنابراین از انواع سختی‌گیرها می‌توان به سختی‌گیر مغناطیسی اشاره کرد که سازوکار مختص خود را دارد و در ادامه این مقاله به آن خواهیم پرداخت:

    سختی‌گیر مغناطیسی چیست؟

    سختی‌گیر مغناطیسی چیست؟

    در پاسخ به سوال سختی‌گیر مغناطیسی چیست؟ باید بگوییم سختی‌گیر مغناطیسی و یا magnetic water softener وسیله‌ای است برای حذف سختی آب. اساس کار این نوع سختی‌گیرها، خنثی‌سازی کلسیم موجود در آب است.

    این سختی‌گیرها دارای یک میدان مغناطیسی هستند که آب از آن عبور می‌کند و کلسیم موجود در آب تحت‌تأثیر جریان القایی ناشی از میدان مغناطیسی، تبدیل به کلسیت آرگونیت می‌شود و به این صورت کلسیم خنثی شده و آب دیگر رسوب نمی‌کند.

    عملکرد سختی‌گیرهای مغناطیسی به چه شکل است؟

    اکنون که می‌دانیم سختی‌گیر مغناطیسی چیست بهتر است با عملکرد آن نیز آشنا شوید.

    خواندن 👈:  روش شستشوی ممبران اسمز معکوس

    آیا می‌دانید رسوبات موجود بر روی لوله‌های تأسیساتی چگونه ایجاد می‌شوند؟ این رسوبات به دلیل پیوند میان کلسیم موجود در آب با دی‌اکسیدکربن آزاد شده بر روی لوله‌ها و تأسیسات تشکیل می‌گردند. رسوبات را می‌توانید بر روی شیرآلات، بویلرها، جداره درونی لوله‌ها، کویل‌ها و والوها مشاهده کنید. رسوب‌ها فرایند جریان آب و انتقال حرارت را با  مشکل مواجه می‌کنند.

    دستگاه سختی‌گیر مغناطیسی بر روی جداره خارجی لوله‌ها نصب می‌شود و در آن محدوده یک میدان مغناطیسی ایجاد می‌کند که آب سخت هنگام عبور از این میدان مغناطیسی سختی خود را از دست می‌دهد.

    نحوه عملکرد سختی‌گیرهای مغناطیسی

    رخدادهای شیمیایی هنگام عبور آب سخت از میدان مغناطیسی سختی‌گیر

    مطابق قوانین القا الکترومغناطیسی، یون‌های کلسیم و دی‌اکسیدکربن هسته‌زایی و کریستالیزاسیون می‌شوند. به بیان ساده‌تر میدان مغناطیسی ایجاد شده توسط سختی‌گیر، کریستال‌های یون کلسیم کربنات را تحت‌تأثیر قرار می‌دهد و آن را از کلسیت به آرگونیت تبدیل می‌کند و توده‌ای از میکرو کریستال‌ها به وجود می‌آید که در آب شناور می‌مانند.

    این فرایند شیمیایی موجب می‌شود کلسیم و آلاینده‌های دیگری که در آب وجود دارند مایل به تشکیل رسوب نباشند و به کمک جریان آب منتقل شده و در نهایت تخلیه گردند.

    سختی‌گیرهای الکترونیکی هم همانند سختی‌گیرهای مغناطیسی می‌توانند رسوب‌زدایی انجام دهند؛ اما نیاز به جریان الکترونیکی دارند و علاوه‌برآن نصب سخت‌تر و هزینه بیشتری خواهند داشت.

    استفاده از سختی‌گیرهای مغناطیسی چه مزیت‌هایی دارد؟

    مزیت‌های سختی‌گیر مغناطیسی چیست؟ در این بخش از مقاله قصد داریم به این مورد بپردازیم:

    1. اولین مزیتی که می‌توان برای سختی‌گیرهای مغناطیسی برشمرد عدم رسوب‌گیری لوله‌ها و تأسیسات است که باعث افزایش طول عمر آن‌ها می‌گردد و هزینه تعمیرات را کاهش می‌دهد.
    2. کاهش رسوبات بر روی میزان خوردگی لوله‌ها تأثیر گذاشته و از آن جلوگیری می‌کند.
    3. این نوع از سختی‌گیرها به‌راحتی نصب می‌شوند.
    4. کارکرد تجهیزات را افزایش می‌دهد.
    5. حلالیت آب را افزایش می‌دهد و همین سبب تأثیر بیشتر شوینده‌ها می‌شود.

    معایب سختی‌گیر مغناطیسی

    سختی‌گیر مغناطیسی با وجود مزایای فراوانی که دارد دارای معایبی نیز می‌باشد که اکنون به آن‌ها اشاره می‌کنیم:

    سختی‌گیرهای مغناطیسی در آب راکد بی‌تأثیر هستند

    اولین ایراد وارد بر سختی‌گیر مغناطیسی چیست؟ اولین عیبی که بر این دستگاه وارد است بی تاثیر بودن آن در آب‌های ساکن می‌باشد.

    خواندن 👈:  بررسی فرایند تصفیه آب با زئولیت

    باید بدانید که سازوکار این سختی‌گیرها به‌گونه‌ای است که فقط در حضور جریان آب عمل می‌کنند و اگر آب ساکن باشد تأثیری بر آن نخواهند داشت.

    سختی‌گیرهای مغناطیسی عملکرد موضعی دارند

    درون این سختی‌گیرها بلوک‌های مغناطیسی‌ای وجود دارند که وظیفه ایجاد میدان مغناطیسی را بر عهده دارند. هرچه فاصله از این بلوک‌ها بیشتر شود، اثربخشی دستگاه بر آن ناحیه کم‌تر می‌شود؛ بنابراین می‌توان نتیجه گرفت این سختی‌گیرها برای استفاده در مدارهای لوله‌کشی گزینه مناسبی نیستند.

    برای پوشش‌دادن کل مدار لوله‌کشی به بیش از یک دستگاه سختی‌گیر مغناطیسی نیاز دارید

    همان‌طور که در بالا گفتیم، این دستگاه عملکرد موضعی و مقطعی دارد و اگر طول مدار لوله‌کشی زیاد باشد باید از چند دستگاه استفاده شود. برای مشخص‌کردن تعداد دستگاه موردنیاز باید پارامترهای زیر را در نظر داشته باشید:

    • میزان پیچیدگی مدار لوله
    • میزان فشار و قدرت پمپ
    • تعداد اتصالات

    به این نکته هم توجه داشته باشید که تجربیات و تحقیقات نشان داده‌اند نصب‌کردن دستگاه در انتهای مدار لوله‌کشی و یا در پمپ تأثیری نخواهد داشت.

    بازدهی دستگاه به فشار آب شما وابسته است

    املاح و موادی که توسط میدان مغناطیسی جذب شده‌اند باید به‌واسطه لوله سختی‌گیر به نواحی دیگر انتقال یابند. برای در جریان بودن سیالات باید سرعت آب مطلوب باشد در غیر این صورت عملکرد دستگاه افت کرده و میزان رسوب افزایش می‌یابد.

    سبب ایجاد خوردگی در تجهیزات می‌گردد

    هنگامی که بلوک‌های مغناطیسی نصب می‌شوند، یک شار مغناطیسی به وجود می‌آید. عبور آبی که املاح یونی را درون خود دارد از زیر جریان‌های مغناطیسی موجب قطع‌شدن شار می‌شود و این امر تضعیف جریان الکتریکی را در پی دارد. خوردگی فلزات از پیامدهای جریان الکتریکی ضعیف به‌حساب می‌آید.

    سختی‌گیر مغناطیسی در واقع مکملی است برای سختی‌گیرهای رزینی

    اگر سختی آب از یک‌میزان مشخصی بیشتر باشد راندمان دستگاه به‌شدت کاهش می‌یابد، به همین علت سازندگان این نوع سختی‌گیرها استفاده از آن را در کنار سختی‌گیر رزینی توصیه می‌کنند. سختی‌گیرهای رزینی گزینه‌ای مناسب برای استفاده در کنار این دستگاه‌ها هستند؛ زیرا قابلیت احیای رزین و بک واش دارند و علاوه‌بر اینها مقرون‌به‌صرفه بوده و نیازی به سرویس و مراقبت ندارند.

    خواندن 👈:  کیفیت پمپ آب لئو چگونه است؟

    آیا سختی‌گیرهای مغناطیسی کارایی دارند؟

    سختی‌گیرهای مغناطیسی کارآمد هستند یا خیر؟

    اکنون که می‌دانید سختی‌گیر مغناطیسی چیست احتمال دارد این سوال برایتان مطرح شود که این سختی‌گیرها واقعا کارآمد هستند یا نه؟ اجازه دهید اینگونه پاسخ دهیم:

    این نوع سختی‌گیرها سال‌ها پیش به بازار آمده‌اند و اکنون در بسیاری از کشورهای پیشرفته دنیا مورد استفاده قرار می‌گیرند؛ بنابراین اگر کارآمد نبودند سال‌ها پیش باید از میدان رقابت حذف می‌شدند و دیگر مورد استفاده قرار نمی‌گرفتند. اما همان‌طور که بالاتر هم گفتیم توصیه ما به شما این است از این سختی‌گیرها در کنار سختی‌گیرهای رزینی استفاده نمایید تا نتیجه مطلوب‌تری به دست آید.

    وجود نمونه‌های تقلبی سختی‌گیرهای مغناطیسی در بازار

    نمونه‌های تقلبی این سختی‌گیر در بازار بسیار زیاد است که از لحاظ ظاهری هیچ تفاوتی با اصل آن ندارد؛ اما به لحاظ کارایی بسیار ضعیف عمل می‌کند. رسوب‌زدای مغناطیسی باکیفیت باید بتواند یک میدان مغناطیسی کارآمد ایجاد نماید.

    نصب سختی‌گیر مغناطیسی

    نحوه نصب و استفاده از این سختی‌گیرها بسیار مهم است و نصب آن باید توسط تکنسین‌های حاذق صورت گیرد. هنگام نصب دستگاه ارزیابی و مشخص نمودن محل نصب از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است؛ زیرا جریان آب و سرعت آن در طول‌موج مغناطیسی باید به‌درستی تعیین گردد تا نتیجه مطلوبی داشته باشد.

    جمع‌بندی

    در مقاله سختی‌گیر مغناطیسی چیست؟ دانستیم که آب به‌خاطرداشتن املاحی همانند کلسیم دارای سختی است. برای ازبین‌بردن سختی آب به دستگاه‌های سختی‌گیر نیاز داریم. سختی‌گیرها دارای انواع مختلفی اعم از رزینی، کربنی، مغناطیسی و… هستند. سختی‌گیر مغناطیسی با ایجاد میدان مغناطیسی کلسیت موجود در آب را به آرگونیت تبدیل می‌کند و به این شکل از ایجاد رسوب جلوگیری کرده و نهایتاً از سختی آب می‌کاهد.

    سختی‌گیرهای مغناطیسی مزایایی همچون جلوگیری از رسوب گرفتن لوله‌ها دارند و از معایب آن‌ها می‌توان به بی‌تأثیر بودنشان در آب‌های ساکن اشاره کرد.

    از همراهی شما در این مقاله بسیار سپاسگزاریم. برای خرید انواع سختی‌گیرها با بهترین کیفیت می‌توانید به سایت مهام پالایش مراجعه نمایید.

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۲ رای
    اشتراک‌گذاری مقاله
    5 1 رای
    امتیازدهی به مقاله
    اشتراک در
    اطلاع از
    guest

    0 نظرات
    بازخورد (Feedback) های اینلاین
    مشاهده همه دیدگاه ها
    تماس مستقیم 09123193979